Sertleşme Sorunu



Sertleşme Sorunu


Sertleşme sorunu pek çok erkekte görülebilecek bir sorundur. Peniste sertleşme problemi erkeklerin hemen hemen çoğunda gerçekleşir ve bunun bir yaşı yoktur. Ancak genel olarak 40 yaşından sonra sertleşme sorunu daha fazla görülür. Bunun nedeni ise bu yaşlardan sonra fiziki rahatsızlıkların başlamasıdır (kalp, pankras vb.). Sertleşme, ilişkiye başlamadan penisin hiç sertleşmemesi ya da ilişki bitmeden penisin sertliğini kaybetmesidir.

Sertleşme problemi genç erkeklerde de görülebilmektedir. Genç erkeklerde görülen sertleşme sorununun ana kaynağı psikolojik sebeplerdir. Özellikle ilk ilişkisini yaşayacak olan erkeklerde sertleşme sorunu görülebilmektedir. Bu çok olağandır ancak tekrarlayan sertleşme problemlerinde mutlaka tedavi olmak gerekir. Bu durumda hastanın uzman ürolog tarafından değerlendirilmesi gerekir.

Sertleşme Problemi Tedavisi


Sertleşme problemi yaşayan erkeklere ilaç tedavisi ya da cinsel terapi uygulanabilir. Cerrahi operasyon bu durumda çok görülen bir tedavi yöntemi değildir. Ancak peniste bir problem varsa cerrahi müdahale gerekebilir. Tedavi ücretleri ise hekimin uygulamış olduğu tedaviye göre farklılık gösterir. Bu nedenle öncelikle uzman bir hekime muayene olmak gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evliliklerde Cinsel Sorunlar Nasıl Sonuçlanır?

Vajinismus Olanlar Ne Tür Sorunlar Yaşar