Hpv Virüsü

Hpv Virüsü


Hpv virüsü, cinsel yollarla bulaşan bir hastalıktır. Bu virüs karnabahara benzeyen görünümü ile genital bölgede ortaya çıkmaktadır ve siğil şeklinde kendilerini gösterirler. Kişiden kişiye bağlı olarak bu siğiller tek bir yerde, farklı yerlerde tek ya da çoğul şeklinde ortaya çıkabilir. Her ne şekilde çıkıyor olursa olsun hem erkekler için hem de kadınlar için ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. 

Hpv virüsü cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak bilinse de çok nadir de olsa başka şekilde de bulaşabilir. Hpv virüsü taşıyan bir kişi karşı tarafa ağız makat ya da genital yollardan yaklaşırsa karşı tarafa bu virüs bulaşır. Virüsün ne zaman ortaya çıkacağı kişiden kişiye göre değişir. Kimisinde 2 ay sonra çıkabiliyorken kimisinde 3 yıl sonra da çıkabiliyor.

Hpv Virüsü Tedavisi


Hpv virüsü tedavisi yakma şeklindedir. Özellikle erkeklerde görülen hpv siğillerinin mutlaka yakılması gerekir. Bunun için geç kalınmadan en ufak bir belirtide uzman bir hekim tarafından muayene edilmek gerekir. Sonrasında tedaviye başlamak şarttır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sertleşme Sorunu

Evliliklerde Cinsel Sorunlar Nasıl Sonuçlanır?

Vajinismus Olanlar Ne Tür Sorunlar Yaşar