Cinsel Hayatı Olumlu Etkileyen Hareketler

                                              


Cinsellik bir evliliğin olmazsa olmazlarındandır. Seks bir ihtiyaçtır. Bu her olgun birey için geçerlidir. Nasıl düzenli olarak yemek yiyor, su içiyor ve uyuyorsak; seks de düzenli olarak ihtiyaç duyulan bir yaşamsal fonksiyondur.

Seks Her Zaman Gündeminizde Olsun

Uzun süredir seks yapmayan çiftler, mutluluktan uzak ve huzursuz olurlar. Psikolojik sıkıntılar, sanal âlemde çok fazla zaman geçirmek, yorgunluk, iş koşuşturması gibi nedenler ilişkinin rutinleşmesine cinsel hayatın olumsuz etkilenmesine neden olur.

Kadın ve erkek birbirinin seks ihtiyacını istekli bir şekilde karşılamak zorundadır. Sağlıklı bir ilişkide seks olmazsa olmazlardandır. Yatak odasını sadece uyumak için kullanılan bir oda gibi görmeyin. 

Eşiniz ile yatak odasına geçtiğinizde mutlaka seks hakkında teşviklerde bulunun. Birlikte mutlu ve zevkli dakikalar geçirmeye çalışın.

Az veya çok fark etmeksizin her gece yatak odasına geçtiğinizde seks kesinlikle gündeminizde olsun.

 Kısa Süreli Seks Yanılgısından Kurtulun

Kesinlikle uzun sürmeli, zamanı geniş tutmak şart gibi batıl inançlardan kurtulun. Birçok yazı ve makalede ön sevişmenin uzun tutulması gerektiğinden ya da seksin uzunluğundan falan bahsedilir.

Bu da çoğu bireyde “Ön sevişme uzun olmalı” şeklinde bir yanılgıya dönüşür. Bu kesinlikle yanlıştır. Bazen insan için bir sarılma, bir dokunma, bir öpüşme sekse hazır olması için yeterli olabilir. 

Bazen ise tamamen hazırdır. Ön sevişmeyi istediğiniz kadar uzatabilir, istediğiniz zaman seks yapmaya geçebilirsiniz. Kontrol sizin elinizdedir.

Cinsel Hayatınıza Fanteziler Ekleyin

Her insanın içinde bir meraklı, yaramaz ve çılgın bir parçası vardır. Sıradanlaşan cinsel hayatınıza biraz eğlence katın.

 Kendi fantezi düşüncelerinize göre ilginç kostümler, seks oyuncakları, deri aksesuarlar gibi zevkinize göre şeyler kullanabilirsiniz. Eşinizin de onayıyla seks hayatınızı eğlenceli bir oyuna dönüştürün. Zevkin doruklarını yaşayın.

Sınırlarınızın dışına çıkın. Sevdiğiniz bir film, dizi, kitap ya da ünlü bir starı hayal ederek kendinize bir ilham kaynağı oluşturun. Tabi en önemli şeylerden biri de eşinizin istemediği fantezi türlerinden kaçının.

 Yatak odanızda yaşayacağınız her saniyeye birlikte karar verin. Birbirinize yaşatacağınız zevkli anlar sayesinde cinsel hayatınızı daha arzulu ve daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sertleşme Sorunu

Evliliklerde Cinsel Sorunlar Nasıl Sonuçlanır?

Vajinismus Olanlar Ne Tür Sorunlar Yaşar